SC SWAPY ENERGY 2050 S.R.L.

Nume beneficiar: Tiptiș Bogdan

Email: bogdan.tiptis81@e-uvt.ro

Localitatea: Arad, jud. Arad

Domeniul de activitate: 7112 - Activităţi de inginerie și consultanţă tehnică legate de acestea, 4321 - Lucrări de instalații electrice, 7420 - Activităţi fotografice

Descrierea generala a activitatii:

1) Titlul proiectului

“Înființarea unei întreprinderi cu spirit inovator în domeniul tehnologiei fotovoltaice în localitatea Arad din Regiunea Vest”

2) Ideea de afaceri

La nivel european, efectele schimbării climatice au impulsionat guvernele naționale să adopte măsuri drastice pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru atingerea țintelor asumate prin acordurile internaționale, Guvernul României a luat o serie de măsuri pentru reducerea poluării. În acest sens sectorul de producție a cnergici electrice va suferii transformări radicale, şi anume, închiderea centralelor de producere a energiei electrice bazate pe combustibili fosili şi înlocuirea acestora cu noi capacități de producție care folosesc surse regenerabile de energie. Aceste transformări vor avea un impact semnificativ asupra configurației sistemului energetic dar şi asupra volumelor de energie tranzacţionate. În prezent tranziția spre energia verde generează o puternică presiune la nivelul întregii economii, prin creşterea prețului energiei, ceea ce va genera o creştere a numărului de sisteme fotovoltaice instalate.

Ideea de afaceri constă în utilizarea termografiei şi a aparatelor de zbor fără pilot la bord pentru identificarea timpurie a anomaliilor care apar în exploatarea diverselor active din domeniul energetic, în mod special a sistemelor fotovoltaice.

Misiunea noastra este de a sprijini, prin serviciile furnizate, persoanele fizice si companiile care deţin capacități de producţie a energiei electrice din surse fotovoltaice, în vederea respectării cadrului legal şi a obținerii celor mai bune rezultate din exploatarea acestora.

În acest sens ne propunem să colaborăm cu persoancle fizice, experții tehnici și managerii companiilor care deţin astfel de capacități pentru ai ajuta să ia cele mai bune decizii, pentru a obţine randamente ridicate şi rezultate sustenabile.

Prezentarea resurselor

Birou proiectare:

  • Suprafat:a minima 5 mp, dotat cu mobilier, instalatii de incalzire si instalatii electrice de iluminat si prize

lnginer sisteme electroenergetice Cod COR: 215105:

  • Inginer electrotehnica / electroenergetica,
  • Autorizat ANRE gradul III A+B

Proiectant inginer electrotehnic Cod COR: 215110:

  • Inginer electrotehnica / electroenergetica, Autorizat ANRE gradul III A +B

Asistent manager Cod COR: 334303:

  • Inginer, specializare in sisteme de management al calitatii si sisteme de management a mediului, cunoaste legislatia de mediu, legislatia si normele aplicabile in sectorul energetic.

Laptop cu performante ridicate:

  • Calculator portabil echipat cu monitor minim 16″ rezolutie WQXGA sau mai mare, procesor minim 6 nuclee si 12 fire de executie, frecventa de baza mai mare de 3.2 GHz, memorie RAM minim16 GB, dispozitiv de stocare tip SSD capacitate minim 512 GB, placa video dedicata cu memorie video minim 4 GB tastatura iluminata

Laptop cu perforrnante medii:

  • Calculator portabil echipat cu monitor minim 16″ rezolutie WQXGA sau mai mare, procesor minim 6 nuclee si 12 fire de executie, frecventa de baza mai mare de 3.2 GHz, memorie RAM minim 16 GB, dispozitiv de stocare tip SSD capacitate minim 512 GB, tastatura iluminata.

Calculator desktop:

  • Sistem Desktop PC procesor minim 6 nuclee si 12 fire de executie, frecveta de baza mai mare de 3.8 GHz, Memorie RAM minim 32GB RAM, 2 x dispozitive de stocare tip HDD capacitate minim 2TB + dispozitiv de stocare tip SSD capacitate minim 1 TB.

Monitor minim 27″ 4k:

  • Monitor LED IPS minim 27″, 4K UHD, minim 60Hz

Imprimanta multifunctionala laser color A3, cu RADF:

  • Tip produs: Imprimanta multifunctionala
  • Tehnologie printare: Laser
    Mod printare Color
    Functii principale: Tiparire, Scanare, Copiere
    Conectivitate: USB, Retea
    Format general imprimanta: A3
    Dotatii cu: Alimentator automat de documente (ADF)
    Suportii: Tipiiri fata/verso (Duplex) Automat
    Scanare fata/verso automat (Duplex) RADF (two-pass)

Telefon inteligent cu abonament de voce si date:

  • Telefon 5G, cu procesor cu opt nuclee, memorie ram minim 6GB, spatiu de stocare minim 125 GB, capacitate baterie minim 4500 mA, GPS wi-fi, Bluetooth.
    Tip abonament de voce si date 5G: acoperire nafionala, minute nationale nelimitate, trafic de date national nelimitat

 

 

Descrierea produselor

Afacerea vizează prestarea de servicii pentru măsurarea, analiza parametrilor de funcţionare şi întocmirea documentațiilor tehnice solicitate de cadrul legal existent, cu privire la punerea în funcţiune şi exploatarea centralelor fotovoltaice. Se vor utiliza atât metode clasice de inspecție prin efectuarea de determinări directe a parametrilor electrici cât şi inspecția termografică a sistemelor de producție a energiei electrice din surse fotovoltaice.

Elementele de noutate care fac diferențierea întreprinderii față de celelalte afaceri existente în piaţa locală, sunt date de utilizarea tehnologiei de inspecţie centralelor fotovoltaice cu ajutorul dronelor şi utilizarea celor mai noi metode şi tehnologii de testare, în situ, a caracteristicilor de performantă a panourilor fotovoltaice.

Tehnologia care stă la baza inspecțiilor termografice a început să fie utilizată pe plan mondial încă de la sfârșitul secolului XX. În țara noastră aceasta metodă de diagnosticare este foarte puţin utilizată, predominant din lipsa de informare a specialiştilor, cât și datorită nivelului ridicat a costurilor necesare pentru achiziția echipamentelor.

Termografia are la bază tehnica de conversie a căldurii radiante în imagini. O astfel de imagine, bazată pe temperatură oferă informații valoroase despre starea elementului analizat, îndeosebi dacă specialistul care efectuează analiza beneficiază de ajutorul unor programe informatice specializate, dotate cu inteligență artificială.

Cartografierea termică este tot mai solicitată și acceptată pentru că identifică din timp anomaliile în funcţionarea echipamentelor şi instalaţiilor industriale, în special a instalațiilor electrice. Ne identificate și ne corectate la timp defectele intervenite în timpul exploatării pot avea consecinţe grave, materializate prin pagube materiale importante sau chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Utilizarea aparatelor de zbor fără echipaj la bord (drone) pentru efectuarea inspecțiilor termografice la clădiri şi instalații complexe, distribuite pe suprafețe întinse, sau amplasate în locuri greu accesibile (ex: sisteme de panouri fotovoltaice, etc.), reduce semnificativ timpul necesar inspecției şi implicit costurile operațiunii.

Firma pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de servicii.

 

Piața vizată

In sedinta de Guvern din 4 octombrie 2021, a fost aprobat Planul National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice (PNIESC) pentru perioada 2021-2030.

Romania isi propune, prin PNIESC, ca ponderea energiei din surse regenerabile in consumul total de energie sa creasca pana in 2030 in principal datorita inchiderii capacitatilor de productie a energiei electrice din surse cu emisii ridicate de CO2, coroborat cu infiintarea de noi capacitatii energetice de productie din surse regenerabile de energie (eoliana si solara), precum si prin cresterea numarului de prosumatori.

Pe baza fintei asumate in PNIESC, coroborat cu efectele pozitive din piata generate de imbunatirea cadrului de reglementare, se prevede dezvoltarea de noi capacitati energetice cu o putere instalata de peste 3500 MW din surse regenerabile de energie (SRE), eoliana si solara, sustinuta de introducerea contractelor pentru diferenti (CD) pana in 2030 si o crestere cu 3000 MW instalati pana in 2026, prin punerea in functie a capacitatilor finantate prin schemele de sprijin existente.

La nivelul anului 2022 exista in derulate doua programe de finantare pentru infiintarea de noi capacitati energetice de productie, si anume programul “Casa Verde Fotovoltaice”, dedicat persoanelor fizice, in valoare de 263.700.000 lei, respectiv programul dedicat persoanelor juridice denumit “ELECTRIC UP”, in suma de 476.000.000 lei.

Modificarile aduse legislatiei primare si secundare, in special a Legii nr. 123/2012 precum si emiterea ordinului ANRE nr. 19/2022 au dus la aparitia unei noi nise de piata, generata din obligativitatea verificarii instalatiilor de producti a energiei din surse regenerabile, atat la punerea in functiune a capacitatii cat si periodic, cu o frecventa nu mai mare de un an.

Daca vrei sa trimiti un mesaj catre SC SWAPY ENERGY 2050 S.R.L. o poti face utilizand formularul de mai jos